Tarifi forumda Ümran arkadaşımız vermişti, oldukça da beğenilmişti ve adı 'Ümran açması' olarak kaldı. Benim diğer tarifimden farkı 1/2 su bardağı su eksik olması. Hamur işlerine aşina olanlar bilir, tarifteki en ufak bir şeyi değiştirmek neticeyi tahminlerin ötesinde etkiler. Bu diğer açmadan biraz daha yağlı oluyor (bunu kötü manada söylemiyorum) ve pastane açmasına daha çok benziyor.
Malzemeler
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülür)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su (ılık)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (tarifte yoktu)
2 paket instant maya / 1 paket yaş maya (42 gr)
aldığı kadar un
tereyağ
Yapılışı
Önce sıvılar karıştırılır, sonra un ve maya ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı yakalanınca ılık bir ortamda üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır. Kabarınca 12 beze yapılır. Bezeler merdane ile inceltilip içine oda sıcaklığında tereyağı sürülür, rulo yapılıp her iki ucundan birbirinin tersi yönde bükülüp iki ucu biraraya getirilip yapıştırılır ya da düğüm atılır (ben düğüm atıyorum ucu açılmasın diye). Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir.
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülür)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su (ılık)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (tarifte yoktu)
2 paket instant maya / 1 paket yaş maya (42 gr)
aldığı kadar un
tereyağ
Yapılışı
Önce sıvılar karıştırılır, sonra un ve maya ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı yakalanınca ılık bir ortamda üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır. Kabarınca 12 beze yapılır. Bezeler merdane ile inceltilip içine oda sıcaklığında tereyağı sürülür, rulo yapılıp her iki ucundan birbirinin tersi yönde bükülüp iki ucu biraraya getirilip yapıştırılır ya da düğüm atılır (ben düğüm atıyorum ucu açılmasın diye). Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir.
owwwww nwfis olmuş bu açmalar.ellerine sağlık...
YanıtlaSilB u ne guzel goruntu boyleeeeee
YanıtlaSilhenuz kahvaltimi bile yapmamisken nasil cnaim cekti bilemezsiniz.
Sevgiler
Sefa
harikaaaaaaaaaaaaaaaaa
YanıtlaSilBu açmaların benim için anlamı var çünkü kendilerini daha şu sayfaya düşmeden önce tatmış bulundum: Şaşırtıcı bir yumuşaklıkta idi, kokusu bile yeter idi, tok karnına bile güzel gitmişler idi.
YanıtlaSilElcağızın dert görmesin. :)
Teşekkür ederim yorumlarınız için.
YanıtlaSilafiyet olsun ea :)
Canımmmmmm çok teşekkür ederim sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık ben yapınca kendimi firenliyemediğim için sık yapmıyorum:)))
YanıtlaSilafiyet olsun
Elinize sağlık, çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSil