Sarı mercimeği ilk defa kullanıyorum ve galiba bundan sonra kırmızıdan daha sık kullanacağım :)
Malzemeler
1 su bardağı sarı mercimek
1 havuç (küçük)
1 küçük patates
1 soğan
limon suyu (en fazla 1 yemek kaşığı)
tuz
su
tereyağ + zeytinyağı karışımı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı
Tencereye mercimek ve doğranmış havuç, patates, soğan koyulup sıcak su eklenir; pişmeye bırakılır. Piştiğinde blender tutulup damak tadına göre tuz, limon suyu eklenir. Yağda un kavrulup çorbaya ilave edilir (bu esnada sıçrıyor, dikkat !). Son olarak kıvamına bakılıp gerekirse su ilavesi yapılır ve servise hazırdır.
Veya öce soğan sonra diğer sebzeler ince dilimlenmiş halde biraz kavrulur. Ardından sıcak su ve mercimek eklenir. Unsuz da olur. -Varsa- az miktarda et suyu her zamanki gibi yakışır ;)
Mmmm nefis olmuş canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilBen de sarısını daha çok seviyorum :)
Afiyet şifa olsun inşAllah..
Sevgilerimle..
offfff. ellerine sağlık. selam ve dua ile ablam
YanıtlaSiltam şifalık olmuş bu :)ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çorbanın her türlüsünü severim.Sevgiler:)
YanıtlaSilKırmızı mercimekten daha lezzetli oldu.teşekkürler tarif için medura.çok beğendik.:)
YanıtlaSilAfiyet olsun, çok sevindim :)
YanıtlaSil