Yayınlamak yeni kısmet oluyor, aslında sıkışınca yapılan garanti bir tariftir. Bu tatlının olmazsa olmazları karamel ve damla sakızıdır. Onlar yoksa, tatlıya başka bir isim vermek lazım. O kadar net...
1 paket tuzsuz etimek
1 (büyük) su bardağı toz şeker
1,5 (büyük) su bardağı su
Muhallebi
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (34 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta (26 gr.)
6 yemek kaşığı toz şeker (125 gr.)
damla sakızı
1 paket vanilya
Krema
1 paket (200 ml.) krema (soğuk)
hindistan cevizi
Yapılışı
Dikdörtgen borcam tepsiye etimekler dizilir (birkaç tane artıyor). Şeker en küçük ocağa alınıp kısık ateşte yakılır ve sıcak su bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir. Suyun tamamı eklendikten sonra ocakta çok az daha tutulur ki, oluşan topaklar erisin -bu arada tamamı erimiyor, sorun değil-. Su ve şekeri ölçerken 200 ml'den biraz daha büyük bir su bardağını kullanıyorum, çay fincanı gibi de düşünülebilir.
Muhallebi pişirilir (kokusunun daha belirgin olması için vanilya en son ilave edilir) ve etimeklerin üzerine dökülür. Çırpılmış krema soğuyan muhallebinin üstüne yayılıp hindistan cevizi ile süslenir. Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Muhallebi pişirilir (kokusunun daha belirgin olması için vanilya en son ilave edilir) ve etimeklerin üzerine dökülür. Çırpılmış krema soğuyan muhallebinin üstüne yayılıp hindistan cevizi ile süslenir. Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
benimde en çok sevdiğim tatlırdan biridir ve en sık yaptıklarımdandır,elinize sağlık çok güzel görünüyor sevgiler
YanıtlaSilcok sevdigim bir tatli ellerinize saglik selamlar
YanıtlaSilKardeşim süper yapıyor bu nefis tatlıyı bende hazıra konup afiyetle yiyorum :)) Çok hafif ve güzel bir tatlı...
YanıtlaSilFotoğraftan fırlayacak gibi duruyor , fırlarsa ben pc nin başında hazır bekliyor olacağım..
Şaka bir yana ellerinize sağlık, afiyetle yersiniz inşallah :)
Eline sağlık eşimin en sevdiği tatlılardan biridir sık sık yaparım sevgiler...
YanıtlaSilHep niyetleniyorum ama bir türlü yapmak kısmet olmuyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekür ederim yorumlarınız için :)
YanıtlaSilçok lezzetli güzel bir tatlı:))
YanıtlaSilkesınlıkle harıka..zaten resımde ye benı dıyor..ellerıne saglık...
YanıtlaSilSelam canım tatlı benimde çok sevdiğim bir tatlıdır ellerine sağlık nefis olmuş olsa da yesem dedim:)
YanıtlaSilhayırlı bayramlar olsun
ben çok severim.. mmm miss..
YanıtlaSilellerine sağlık .. iyi bayramlaar ;)
nasil güzel duruyo ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilelinize sağlık.kremayı sadece çorbada kullandım şimdiye kadar.kaç dakika çırpmamız lazım(çatal ile mi)k.şanti gibi çok yağlı mı acaba.tşk ederim.
YanıtlaSilnot:kelime doğrulama bazı bloglarda yok sizin blogda olması gerekli mi acaba.....
Kremayı ben mikser ile çırpıyorum, kıvama geldiğinde anlıyorsunuz, dakika tutmaya gerek olmuyor. Krem şanti gibi bir hal alıyor ama bunun için muhakkak soğuk olması lazım, hatta çırparken gevşemesin diye mikserin uçlarını da bazen dolapta bekletiyorum önceden.
YanıtlaSilEvet, şanti gibi yağlı ama bu onun doğalı olduğu için, süt kaymağından yapılmış olduğu için tercih ediyorum. Yoksa kalorisi masum değil yani.
Kelime doğrulamayı çok kişi sordu da spam yorum olmasın diye koymuştum. Yazmak zor oluyor galiba, kaldırayım mı diye düşünmeye başladım...
cevaplar için tşk ederim.deneyeceğim.kelime doğrulama gerçekten zor oluyor ama takdir sizin tabi ki...selamlar.
YanıtlaSil