125 gr. tereyağ (soğuk)
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.)
aldığı kadar un (yaklaşık 250 gr.)
Krema Malzemeleri
500 ml. süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
çilek
Yapılışı
Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılıp sert bir hamur olacak şekilde un eklenerek yoğrulur. Hamur, yağlanmış 25 cm. çapındaki kalıba elle yayılır (merdaneyle açmak da mümkün tabi), üstünde çatalla delikler açılır. 170 dereceli fırında biraz pembeleşecek şekilde (yaklaşık 15-20 dakika) pişirilir. Krema malzemeleri çırpma teli yardımıyla pişirilir, vanilya piştikten sonra eklenir. Ocaktan alınıp arada bir karıştırılarak kabuk tutmaması sağlanır. Krema ılındığında tart tabanının üstüne yayılır, meyvelerle süslenir ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Aynı gün içinde tüketileceği için tart jölesi kullanmadım.
Hem pratik hem şahane gözüküyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Sevgilerimle..
Harika görünüyor :))
YanıtlaSilEllerine sağlık sevgiler
Pratik ve harika bir tarif ellerine sağlık arkadaşım .
YanıtlaSilAfiyetler olsun .
Tarifi aldım sanırım üzerine istediğimiz meyveleri koyabiliriz ...
Sevgiler.........
Evet, istediğimiz meyveleri koyabiliriz tabi :)
YanıtlaSil