Yine hafif ve yapımı kolay bir tarif.
Malzemeler
- 1 paket kedidili
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çilek püresi
- 200 ml. krema (soğuk)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- çilek marmelatı
Çilek püresi ve vanilya dışındaki muhallebi malzemeleri çırpılarak pişirilir. Kaynayınca altı söndürülüp vanilya ve çilek püresi ilave edilir. Küçük kare borcama bir sıra kedidili dizilip üstüne muhallebinin gezdirilir. Aynısından bir sıra daha yapılır (Kalan malzemelerle de 2 kup hazırlanır). Muhallebi ılındığında üstüne pudra şekeriyle çırpılmış krema yayılır, buzdolabında 1 gün dinlendirilip marmelatla birlikte servis yapılır.
Muhallebideki çilek tadı tek başına yeterli gelmediği için marmelat ekledim, görüntü de daha şık oldu ayrıca.
Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini almaya başlayınca çilekli tarifler sardı etrafı :)çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kurabiyede pastada süper sımsıcak sevgiler.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kurabiyede pastada süper sımsıcak sevgiler.
YanıtlaSilSelam hafif ve lezzetli bir pasta olmuş eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilAyrıca kurabiyeler de ağızda dağılan cinsten sanırım afiyet olsun
sevgiler
kedidili ile yapılan herşeyi seviyorum hafif ve güzele benziyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHazır çilek mevsimi gelmişklen bu lezzeti denemeli
YanıtlaSilEllerine sağlık
Çok hoş görünüyor.eline sağlık
YanıtlaSilHafif bir talıya benziyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık akşam yemeklerinde sonra ikram edilecek hafif bir tatlı olmuş sevgiler:))))
YanıtlaSil