Çilekli Kedidili Pastası



Yine hafif ve yapımı kolay bir tarif. 

Malzemeler


  • 1 paket kedidili
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çilek püresi
  • 200 ml. krema (soğuk)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • çilek marmelatı
Yapılışı


Çilek püresi ve vanilya dışındaki muhallebi malzemeleri çırpılarak pişirilir. Kaynayınca altı söndürülüp vanilya ve çilek püresi ilave edilir. Küçük kare borcama bir sıra kedidili dizilip üstüne muhallebinin gezdirilir. Aynısından bir sıra daha yapılır (Kalan malzemelerle de 2 kup hazırlanır). Muhallebi ılındığında üstüne pudra şekeriyle çırpılmış krema yayılır, buzdolabında 1 gün dinlendirilip marmelatla birlikte servis yapılır.


Muhallebideki çilek tadı tek başına yeterli gelmediği için marmelat ekledim, görüntü de daha şık oldu ayrıca.

Yorumlar

  1. Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini almaya başlayınca çilekli tarifler sardı etrafı :)çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık kurabiyede pastada süper sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık kurabiyede pastada süper sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Selam hafif ve lezzetli bir pasta olmuş eline sağlık arkadaşım
    Ayrıca kurabiyeler de ağızda dağılan cinsten sanırım afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. kedidili ile yapılan herşeyi seviyorum hafif ve güzele benziyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Hazır çilek mevsimi gelmişklen bu lezzeti denemeli

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş görünüyor.eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Hafif bir talıya benziyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık akşam yemeklerinde sonra ikram edilecek hafif bir tatlı olmuş sevgiler:))))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder