Kuru Meyveli Çikolata


Bunu anlatacak kelime bulamıyorum gerçekten. Ne diyeyim, deneyin ve görün. Ama zamanlamanız bir diyete denk gelmesin; insanda irade bırakmıyor çünkü.

Malzemeler
.
200 gr. bitter çikolata 
2 kayısı
2 incir
2 yemek kaşığı kuru üzüm
4 iri kıyılmış ceviz (veya biraz fındık)
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı

Kayısı ve incirler küp küp kesilip çok az nişastalanır. Kuru üzüm de ilave edilip harmanlanır. Ceviz yerine fındık, badem vs. de kullanılabilir. 

Çikolata benmaride eritilir. (Bitter çikolata kullandım; sütlü veya fildişi de olabilirdi diye düşünüyorum.) Çikolatanın içinde bulunduğu kabın suya temas etmemesine dikkat edilir. Eridiğinde içine portakal rendelenir. Kuru meyveler ve cevizden aldığı kadar ilave edilir. Tepsiye serilmiş yağlı kağıt üzerine dökülüp buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 2 saat sonra kesilebilecek sertliğe geldiğinde dilimlenir ve kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edilir.

Yukarıdaki ölçüyle 30 dilim elde ettim. Bir servis önerisi olarak minik kağıt kapsüllerle (trüf kapsülleri) sunmak da düşünülebilir, yerken ele bulaşmaz böylece.

Yorumlar

  1. Çikolata ile aram hep belli bir mesafedeydi, olmasa da olur-du... Ama artık "bağımlılık yaptı" diyebilirim. Dikkat edin, kesinlikle ve kesinlikle uyarıyorum: Çikolata söz konusu olunca kendine hakim olamayanlardansanız, bu muhteşem lezzete yaklaşırken bir kere daha düşünün derim. Zira durmak bilmeden tüketesiniz geliyor!

    YanıtlaSil
  2. ÇOk baştan çıkarıcı bir tarif olmuş bu :)))Eline sağlık.Yerelması çorbasını daha önce havuç koyarak denemiştim ama tatlı olunca ikinci denememde havucu koymadım daha iyi geldi bana göre tabii sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım merhaba uzun bir aradan sonra
    tekrar burdayım.Eşimin rahatsızlığı
    nedeniyle uzun zaman ziyaretine gelemedim.Çikolataya bayıldım elle
    rine sağlık sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hımmmmmm görüntü harika.
    Eminim tadıda güzeldir.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  5. Bu ara zaten çikolataya takmış durumdayım bunuda gördüm tam oldu:)
    ellerine sağlık canım.
    hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  6. Anlatilmaz, yenilir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. birkaç yıl önce karşı komşumla çok yapardık buna benzer bir tarif hakikatten çok güzel oluyor.ellerine sğlık canım.çok öptüm.iyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  8. Bloğunuzdaki diğer tarifler gibi bu da çok güzel, çikolatayı çok seven bir ekip olarak önce bu tarife yöneldik:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bayıldım buna harika gözüküyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder