Kremalı Muhallebi



Sakızlı muhallebiye çok yakın bir tadı var ama kıvamı biraz daha köpüksü oldu, velhasıl güzel bir tatlı.

Malzemeler

1 lt. süt
90 gr. un
150 gr. toz şeker
damla sakızı
100 ml. krema


Yapılışı


Krema dışındaki bütün malzemeler -bir çırpıcı yardımıyla- muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynayınca krema eklenip ocak kapatılır ve mikser ile 5 dakika çırpılır. Kaselere boşaltılıp ılınınca buzdolabına kaldırılır. 

Ölçü vermek gerekirse yukarıda yazılı miktarın iki katını yaptım ve fotoğraftaki kaselerden 11 tane oldu, bir de küçük kase.

Yorumlar

  1. hmmmm denenmeli bene. ben kremanın katıldığı tadları çok seviyorum bunuda severim sanırım.
    selam ve dua ile ablam

    YanıtlaSil
  2. Mutlu pazarlar canım ben bulduğum her
    şeye krema katar oldum:))Gerçekten çok farklılaştırıyor lezzetini muhal
    lebin ahrika ellerine sağlık sımsıcak
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Denenesi bir tarif olmuş ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar ben zeynep sızı yenı kesfettım ve ızlemeye aldım .bende beklerım .tarıfler cok guzel ellerınıze saglık:)

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık.......kremanın kalanını dondurucuda saklayabilirmiyiz acaba

    YanıtlaSil
  6. Yiyenlere afiyetler olsun,iyi pazarlar diliyorum

    YanıtlaSil
  7. Kremayı saklarsak, onu krem şanti gibi çırpamıyoruz, kabarmıyor.

    YanıtlaSil
  8. tşk ederim demek ki 2 ölçü yapacağım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder