Sakızlı muhallebiye çok yakın bir tadı var ama kıvamı biraz daha köpüksü oldu, velhasıl güzel bir tatlı.
Malzemeler
1 lt. süt
90 gr. un150 gr. toz şeker
damla sakızı
100 ml. krema
Yapılışı
Krema dışındaki bütün malzemeler -bir çırpıcı yardımıyla- muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynayınca krema eklenip ocak kapatılır ve mikser ile 5 dakika çırpılır. Kaselere boşaltılıp ılınınca buzdolabına kaldırılır.
Ölçü vermek gerekirse yukarıda yazılı miktarın iki katını yaptım ve fotoğraftaki kaselerden 11 tane oldu, bir de küçük kase.
hmmmm denenmeli bene. ben kremanın katıldığı tadları çok seviyorum bunuda severim sanırım.
YanıtlaSilselam ve dua ile ablam
Mutlu pazarlar canım ben bulduğum her
YanıtlaSilşeye krema katar oldum:))Gerçekten çok farklılaştırıyor lezzetini muhal
lebin ahrika ellerine sağlık sımsıcak
sevgiler.
Denenesi bir tarif olmuş ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilmerhabalar ben zeynep sızı yenı kesfettım ve ızlemeye aldım .bende beklerım .tarıfler cok guzel ellerınıze saglık:)
YanıtlaSilAfiyet olsun:)))
YanıtlaSilelinize sağlık.......kremanın kalanını dondurucuda saklayabilirmiyiz acaba
YanıtlaSilYiyenlere afiyetler olsun,iyi pazarlar diliyorum
YanıtlaSilKremayı saklarsak, onu krem şanti gibi çırpamıyoruz, kabarmıyor.
YanıtlaSiltşk ederim demek ki 2 ölçü yapacağım
YanıtlaSil