Bu tarife daha çoğu 'yalancı profiterol' derler ama kendisini böylesine büyük bir suçun altında bırakmak istemedim :)
Etimeklerin profiterol hamurunu bu kadar ustaca taklit etmesine şaşırdık doğrusu.
Malzemeler
1 paket tuzsuz Etimek
1 lt. süt
1 su bardağı un (105 gr.)
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
1 paket vanilya
200 ml. krema
1 paket çikolata sosu
1/2 lt. süt
1 yemek kaşığı fındık yağı (daha parlak olması için)
portakal kabuğu rendesi (tercihe bağlı)
Yapılışı
Süt, un ve toz şeker çırpıcı yardımıyla pişirilir. Kaynama noktasına gelince vanilya eklenip karıştırılır.
Soğuk olan krema mikser yardımıyla krem şanti kıvamına getirilir. Muhallebiye ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Muhallebiye, her biri 4-5 parçaya bölünmüş etimekler eklenip karıştırılır ve büyük kare borcama yayılır, buzdolabında soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu tarifine göre 1/2 lt. süt ile pişirilir, -isteğe göre- portakal kabuğu rendesi eklenebilir. Çikolata sosuna parlaklık vermesi için 1 kaşık fındık yağı kullandım. Oda sıcaklığına gelene kadar arada bir karıştırılarak kabuk tutması önlenir.
Buzdolabında soğumuş olan tatlı, dondurma kaşığı ile alınıp servis tepsisine ya da kaselere toplar halinde koyulur. Üstüne kaşıkla çikolata sosu gezdirilir ve servise hazırdır.
Bu ölçülerle fotoğrafta görülen toplardan 16-17 adet çıkıyor.
İşte sizde benim gibi düşünüyorsunuz:)
YanıtlaSilbende çok şaşırmıştım resmen hamurlu olan profiterol tadı var inanamamıştım.Katılıyorum isim konusunda da kolay profiterol olsun:)
Ellerinize sağlık olsun.
'yalancı' gerçekten de ağır bir suçlama:)önemli bir ayrıntı daha önce hiç dikkat etmemiştim..
YanıtlaSilharika görünüyor...ellerine sağlık canım..
tarifdefterinin akibeti konusunda br bilgin var mı canım?
Tarifdefteri aaah ah...
YanıtlaSilKeşke birşey bilsem bu konuda. Artık gerçekten ümidi kesitim. Portakalağacı'ndan anladığım kadarıyla Hatice başka şeylere ağırlık verdi sanki. Yemek videoları, hafta sonu evi vs. İnşallah açılır yine de bir gün...
Sevgili Medura,
YanıtlaSilbol sosu ile tatlı nefis görünüyor,eline sağlık,sevgilerimle...
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilÖnemli olan lezzet:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler...
medura krema yok evde kremşanti koysam nasıl olur? misafir gelecek de.şantiyi toz haldemi koymalıyım yoksa az sütle çırpıpda mı?
YanıtlaSilBen daha önce krem şantili krema yapmıştım. Benzer kıvam oluyor. Ben sütle çırparak koymuştum, internetteki tariflerin çoğunda toz olarak eklemişler. Belki de kıvamından emin olmak için önce toz eklenip, sert oluyorsa sütle açılabilir diye düşünüyorum.
YanıtlaSilönce toz halde ekledim fakat pasta kaplama kreması gibi oldu dediğin gibi sütle açtım.1 bardak sütle kıvamı düzeldi.kremşantiyi sütle çırpıp eklemek daha iyi bir yol sanırım:) teşekkürler acil cevap için..
YanıtlaSilrica ederim puf börek :)
YanıtlaSilmedura gene ben sanırım benden kurtuluş yok tüm tariflerde başındayım:))
YanıtlaSilkolay profiterolü yaptım afiyetle yedik yalnız yaptığım kıvamla kasede servisi daha kolay olacak sanırım.şanti kullanınca sütü yarım bardak koymak lazımmış beyaz krema epey akışkan oldu ama tadı çok güzeldi.gerçekten etimeklerin şu hamuru taklidini başarı ile yapması inanılmazdı.
eğer tepside servis edeceksem bir dahaya yarım bardak eksik sütle pişireceğim çikolatalı sosu .
sonuçta çok güzeldi..sakın yanlış anlaşılmasın bilmişlik yapmıyorum bu hali ile çok güzel bir pasta oldu..yorumlarım inşAllah çok bilmişlik olarak algınlanmıyordur..
teşekkürler medura bu harika tarifler ve blog için..
estağfirullah bilmişlik olur mu? Tecrübelere açığız elbette. Ben tarif araştırırken hep yorumları da okurum. Ufuk açıcı oluyor. Sen yaz yine...
YanıtlaSil