Aşure Kokulu Havuçlu Kek


Tarçın, portakal kabuğu, hindistan cevizi biraraya gelince bize aşureyi hatırlattı. Yediğim en güzel havuçlu kek özetle. Cafe Fernando'nun tarifinden ilhamla oluşturdum malzeme listesini.


Malzemeler

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı fındık yağı
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
135 gr. iri kıyılmış ceviz (1-1,5 su bardağı arası)
300 gr. ince rendelenmiş havuç
2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
pudra şekeri (üstüne serpmek için)

Yapılışı

Cevizler büyük parçalara bölünüp biraz fırınlanır. Yumurta ve toz şekerden başlayarak klasik sırayla malzemeler çırpılır. Son olarak havuç rendesi ve cevizler ilave edilip yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltılır, 170 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.

Püf Noktası: Kek kalıbını yağlamak için muhakkak tereyağ kullanıyorum. Keke çok hoş bir aroma veriyor.

Yorumlar

  1. Bu kadar lezzetli malzeme bir araya gelir de güzel olmaz mı :) ellerine sağlık,hayırlı geceler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bol malzemeli keklere bayılırım... Ellerine sağlık, mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  3. Malzemeler süper görünüm harika daha öncede bir çok tarifinizi denedim hepsi güzeldi.Ellerinize sağlık tarifte hindistan cevizi miktarı ne kadar yazabilir misiniz? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim öncelikle. Hindistan cevizini tartınca şöyle bir baktım; bir kahve fincanı gibiydi. Çok küçük bir fincan değil. Akşam eve gidince inşallah bakıp yazarım oldu mu?

    YanıtlaSil
  5. nasıl güzel görünüyor..ellerine sağlık..şu öne çıkan dilim fazla gibi:) alsam yesem:)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel işte değişik fikirlerle çıkıyor farklı lezzetler.her bir lezzet böyle karışımlarla çıkmaz mı zaten?
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık aşureyi sevdiğime göre bunuda mutlaka severim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. selam havuçlu keki zaten çok severim birde bu şekilde deneyeceğim inşaallah çok lezzetli olduğu içeriğinden belli eline sağlık arkadaşım
    sevgiler
    Aynur

    YanıtlaSil
  9. Medihacığım tarifini denedim ve bloğuma yazdım çok teşekkür ederim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Afiyet olsun. Deneyip beğendiğine çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  11. Keki bugun denedim klasik havuclu kekten cok daha lezzetli oldu. Tesekkur ederim tarif icin size ve cafe Fernandoya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden mısır unu? Mısır unu katılınca keki dilimlerken ufalanmıyor mu?

      Sil
    2. Mısır unu, keki ısırdığınızda biraz çıtırtılı, tanecikleri hissedilen bir his veriyor. Ufalanma kısmına gelince, evet ufalanmaya biraz daha meyilli, zaten ceviz gibi tanecikler içerince de biraz ufalanıyor dilimlerken.

      Sil

Yorum Gönder