Tarçın, portakal kabuğu, hindistan cevizi biraraya gelince bize aşureyi hatırlattı. Yediğim en güzel havuçlu kek özetle. Cafe Fernando'nun tarifinden ilhamla oluşturdum malzeme listesini.
Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı fındık yağı
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
135 gr. iri kıyılmış ceviz (1-1,5 su bardağı arası)
300 gr. ince rendelenmiş havuç
2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
pudra şekeri (üstüne serpmek için)
Yapılışı
Cevizler büyük parçalara bölünüp biraz fırınlanır. Yumurta ve toz şekerden başlayarak klasik sırayla malzemeler çırpılır. Son olarak havuç rendesi ve cevizler ilave edilip yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltılır, 170 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
Püf Noktası: Kek kalıbını yağlamak için muhakkak tereyağ kullanıyorum. Keke çok hoş bir aroma veriyor.
Bu kadar lezzetli malzeme bir araya gelir de güzel olmaz mı :) ellerine sağlık,hayırlı geceler,sevgiler...
YanıtlaSilBol malzemeli keklere bayılırım... Ellerine sağlık, mutlu yıllar...
YanıtlaSilMalzemeler süper görünüm harika daha öncede bir çok tarifinizi denedim hepsi güzeldi.Ellerinize sağlık tarifte hindistan cevizi miktarı ne kadar yazabilir misiniz? Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim öncelikle. Hindistan cevizini tartınca şöyle bir baktım; bir kahve fincanı gibiydi. Çok küçük bir fincan değil. Akşam eve gidince inşallah bakıp yazarım oldu mu?
YanıtlaSilnasıl güzel görünüyor..ellerine sağlık..şu öne çıkan dilim fazla gibi:) alsam yesem:)
YanıtlaSilAl tabi :)
YanıtlaSilNe güzel işte değişik fikirlerle çıkıyor farklı lezzetler.her bir lezzet böyle karışımlarla çıkmaz mı zaten?
YanıtlaSilellerinize sağlık.
Ellerine sağlık aşureyi sevdiğime göre bunuda mutlaka severim:)
YanıtlaSilSevgiler
selam havuçlu keki zaten çok severim birde bu şekilde deneyeceğim inşaallah çok lezzetli olduğu içeriğinden belli eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilsevgiler
Aynur
Medihacığım tarifini denedim ve bloğuma yazdım çok teşekkür ederim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet olsun. Deneyip beğendiğine çok sevindim :)
YanıtlaSilKeki bugun denedim klasik havuclu kekten cok daha lezzetli oldu. Tesekkur ederim tarif icin size ve cafe Fernandoya.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
SilNeden mısır unu? Mısır unu katılınca keki dilimlerken ufalanmıyor mu?
SilMısır unu, keki ısırdığınızda biraz çıtırtılı, tanecikleri hissedilen bir his veriyor. Ufalanma kısmına gelince, evet ufalanmaya biraz daha meyilli, zaten ceviz gibi tanecikler içerince de biraz ufalanıyor dilimlerken.
Sil