Vişne Marmeladı


Malzemeler

2 kg. vişne
2 kg.'dan bir su bardağı eksik toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Vişnelerin çekirdekleri ayıklanır. Üstüne toz şeker dökülüp mümkünse bir gece buzdolabında bırakılır. Ertesi gün ocağa alınır, şeker eriyince blender ile vişneler püre haline getirilir. Kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Balkon müsaitse üstüne tülbent örtülüp güneşte demlenmeye bırakılır. 1 hafta beklettim ama hazır marmelatlar gibi koyulaşmıyor, kıvam arttırıcı farkı herhalde.

Artık söylememe gerek yok herhalde, fotoğrafı her zamanki gibi eşim çekti ve marmeladın kendisinden daha güzel oldu bence :)

Yorumlar

  1. hmmm vişne. en sevdiğim meyve tadı:)
    ben bu sene 10 kg buzluğa koymuşum. ee sene boyunca hazır myve suyu olmaz bizim evde. ama maalesef marmeled falan yapmaya vaktim kalmadı be sene gezmekten:) ellerine sağlık ablam.

    YanıtlaSil
  2. Vişneden başka birşey yok anlaşılan buzlukta ya da senin ayrıyeten derin dondurucun var :)

    YanıtlaSil
  3. hakkıyla ramazan ayını geçiren hakkıyla oruç tutanlardan eylesin mevla azze ve celle.ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Amin, inşallah. Teşekkür ederim, sizin de Ramanazan'ınız mübarek olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Son Haftanın Ünlüleri