Közlenmiş patatesle yarışmasa da evde basitçe yapılabilecek bir alternatif. Kıvamlı, çeşnili ve fırınlanmış bir patates püresi aslında.
Malzemeler
1 kg. patates
1 çay bardağı süt
200 gr. kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış mısır
kornişon turşu
tuz
Yapılışı
Patateslerin kabukları soyulup buharlı pişiricide pişirilir. İyice yumuşayınca tuz, tereyağ kaşar ve süt eklenip püre yapma aparatıyla ezilir. Diğer malzemeler de ilave edilip yağlanmış küçük kare borcama alınır ve 200 derecede 5-10 dakika fırınlanır. Üstü ketçap ve mayonezle istenildiği gibi süslenir, benim de zevkle yiyebilmem için bir kısmı mayonezsiz bırakılır.
Yukarıdaki ölçü 3 kişiliktir.
Gayet başarılı bir "kumpir" simülasyonu. Ev ortamında yapılabilecek kolay bir çözüm.
YanıtlaSilSizi buralarda görmek ne güzel, şeref verdiniz :)
YanıtlaSilBu tarzı geçen gün kalan 7'de görmüştüm. Ellerinize sağlık. Umarım sağlıkla sıhhatle yapıp tatmak bana da nasip olur hayırlısıyla.
YanıtlaSilçok severim arada evde bende yapıyorum ellerine sağlık bak görünce canım istedi şimdi:)))))
YanıtlaSilEvde patatesi fırında közlemek saatler alıyor, hiç ekonomik de olmuyor. Bence bu şekilde yapmak çok mantıklı.
YanıtlaSilÇok da leziz görünüyor:).
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
aslı
http://www.kristalkelebek.com
mm ellerine sağlık yaz içöin ideal bir tarif
YanıtlaSilkumpiri bende çok severek yapıyor ve yiyiyorum ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilayrıca kandilin mübarek olsun...
Merhaba hayırlı kandiller . Bloğumda hangi semtte Rum evlerinin olduğunu sormuşsunuz ben İzmir Buca da doğdum ve büyüdüm hala bazı yerlerde o evler duruyor.Sevgiler..
YanıtlaSilÇok ilgimi çekmişti Rum evi deyince. Alsancak mı, Bornova mı, merak etmiştim. Babaannemin çocukluğunun geçtiği bir Rum evi vardı, Menemen'de. Dayım da bir süre oturmuştu orada. Bir de Alsancak'ta mimarlık bürosu olarak kullanılan bir Rum evine girmiştim. Meslek hastalığı işte, ilgimi çekiyor tarihi yapılar :)
YanıtlaSil