Malzemeler
1 kg. çilek (ayıklanmış)
1 kg. şeker
1 çay kaşığı limon tuzu (3-4 gr.) veya 1/2 limon suyu
Yapılışı
Çilekler bir tencereye alınır, üstüne şeker dökülüp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınıp 20 dakika arada bir karıştırarak kaynatılır. Taşmamaları için ihtiyatlı davranıp 20 dakika boyunca mutfaktan çıkmamak iyi olur.
Altını kapatmadan önce limon tuzu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve cam kavanozlara boşaltılır. Kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Bu şekilde vakumlandığı takdirde -oda sıcaklığında da olsa- daha uzun süre küflenmeden saklamak mümkün. Kısa süre içinde tüketilecekse buna hiç gerek yok tabi ki.
elinize sağlık çok güzel görünüyor rengi çok güzel,mutlaka lezzetide çok güzeldir.sevgiler..
YanıtlaSil