Bademli Trüf / Truffle


Bademlerin tadını ben çok hissedemedim, portakal kabuğu baskın gelmiş. Aslında içine toz badem eklemek yerine hepsinin merkezine bütün badem koyabilirdim, hatta kavrulmuş da olabilirdi ama o an aklıma gelmedi.


Cheesecake'ten kalan 100 gr. kremayla yapmıştım, 24 adet trüf çıktı.

Malzemeler

100 gr. krema
200 gr. bitter çikolata
45 gr. çekilmiş badem
1-2 dilim kakaolu kek (yoktu, biraz bisküvi kullandım)
portakal kabuğu rendesi

bulamak için çekilmiş badem

Yapılışı

Krema kaynama noktasına gelince içine çikolata atılıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp ufalanmış kek (veya robotta çekilmiş bisküvi) ve bademler eklenir. Varsa portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir. Hazırlanan trüfler çekilmiş bademe bulanır.

Buzdolabında sertleşene kadar bekletilip küçük parçalar halinde elde yuvarlanır ve toz bademe bulanır.

Yorumlar

  1. Mutlaka denenmesi gereken bir tarif elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Trufu çok severim,nefis olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. izmir karşıyaka danmısın medure.. bende ordanım.. seni tanımak isterim inşallah bir gün olur ...trufu çok güzel görünüyor eline sağlık bizlerle paylaştıgın için teşekkürlerr...

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem bir lezzet olduğu kesin, görüntü süper, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  6. Creo que comer esto es pecado,
    !Qué pinta más rica¡

    YanıtlaSil
  7. güzel bir trüf tarifi elinize sağlık,çok sevdiğim bir tat...sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder