Bademlerin tadını ben çok hissedemedim, portakal kabuğu baskın gelmiş. Aslında içine toz badem eklemek yerine hepsinin merkezine bütün badem koyabilirdim, hatta kavrulmuş da olabilirdi ama o an aklıma gelmedi.
Cheesecake'ten kalan 100 gr. kremayla yapmıştım, 24 adet trüf çıktı.
Malzemeler
100 gr. krema
200 gr. bitter çikolata
45 gr. çekilmiş badem
1-2 dilim kakaolu kek (yoktu, biraz bisküvi kullandım)
portakal kabuğu rendesi
bulamak için çekilmiş badem
Yapılışı
Krema kaynama noktasına gelince içine çikolata atılıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp ufalanmış kek (veya robotta çekilmiş bisküvi) ve bademler eklenir. Varsa portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir. Hazırlanan trüfler çekilmiş bademe bulanır.
Buzdolabında sertleşene kadar bekletilip küçük parçalar halinde elde yuvarlanır ve toz bademe bulanır.
Mutlaka denenmesi gereken bir tarif elinize sağlık...
YanıtlaSilTrufu çok severim,nefis olmuş elinize sağlık...
YanıtlaSilizmir karşıyaka danmısın medure.. bende ordanım.. seni tanımak isterim inşallah bir gün olur ...trufu çok güzel görünüyor eline sağlık bizlerle paylaştıgın için teşekkürlerr...
YanıtlaSilEvet, inşallah.
YanıtlaSilMuhteşem bir lezzet olduğu kesin, görüntü süper, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilCreo que comer esto es pecado,
YanıtlaSil!Qué pinta más rica¡
güzel bir trüf tarifi elinize sağlık,çok sevdiğim bir tat...sevgiler
YanıtlaSil