Yalancı Tavuk Göğsü

Bu yalancı lafını pek sevmesem de böyle deyince anlaşılıyor sadece. Sakızlı muhallebinin biraz koyu halinin tepsiye dökülüp dilimlenmişi de diyebiliriz.


Malzemeler

1 lt. süt
75-100 gr. tereyağ
2,5 kahve fincanı un (112 gr.)
2,5 kahve fincanı toz şeker (175 gr.)
1 parça damla sakızı

Yapılışı

Tereyağda un kavrulur, içine süt eklenip topaklanmaması için sürekli çırpma teliyle karıştırılır. Şeker ve damla sakızı eklenip kaynayıncaya kadar pişirilir. 3-5 dakika mikser ile çırpılıp ıslatılmış dikdörtgen borcama dökülür. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık görüntü hiçte yalancı değil kim yalanıcı demişse halt etmiş bu tarife:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder