Görünüşü dönere hiç benzemese yarım ekmek arası yapıldığında benden tam not alır. Aşağıdaki ölçülerle 3 hatta 4 yarım ekmek arası çıkar.
Malzemeler
4 but (kemikleri ayıklanmış)
1 küçük soğan (ince rendelenmiş)
çeyrek limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
zerdeçal (şart değil, şifa niyetine kullanıyorum)
kimyon
karabiber
kekik
Yapılışı
Tavuk etleri ince doğranır. Az miktarda istenilen baharatlarla ve diğer malzemelerle harmanlanıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Az yağlanmış teflon üzerinde ve harlı ateşte (bizim ocağın harlısı çok harlı değil) sürekli karıştırılarak pişirilir.
En fazla 20 dakika sürüyor pişmesi. Tavuklar beyazladıktan birkaç dakika sonra su salıyorlar. Suyunu çektikten sonra biraz pembeleşene kadar kavrulmaya devam edilir, sonra ekmek arasında ketçepla, yanında ayranla ve afiyetle yenilir.
Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilooo ablacım bunu denemem lazım benim kuzu ekmek arasın olunca tavuğu anca yiyor çünkü:)
YanıtlaSilsevgilerimle