Sakızlı Salep

Tarifi Devletşah'tan aldım. Çok beğendik, kendisine teşekkür ederim.


Malzemeler

2 fincan süt (diğer malzemeleri hesaba katıp biraz az koyuyoruz)
1,5 yemek kaşığı toz şeker (2 kaşık bence biraz tatlı oldu)
1 yemek kaşığı nişasta (silmeden biraz fazla, klasik kaşık ölçüsü)
1 yemek kaşığı sakız reçeli

Yapılışı

Hepsini karıştırarak pişiriyoruz, çok kısa sürede servise hazır oluyor. Sakız macunu yoksa bir parça damla sakızı da kullanılabilir.

Yorumlar

  1. Sakız reçeli, şeker, glikoz, su ve sakız yağından imal edilen bir çeşit macun. Bazı şarküterilerde bulmak mümkün. Sakız Adası'nda imal edildiği yazılmış kavanozun üstünde.

    YanıtlaSil
  2. Sakızlı muhallebiyi ve damla sakızını çok severim. Ama sakız reçelini hiç duymamıştım. Muhakkak tadı güzeldir. Ve bu sahlepin kokusu da güzeldir sakız olunca. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severim damla sakızını. İnşallah reçelsiz halini de denemek istiyorum, damla sakızıyla olabiliyorsa yukarıya not düşerim.

    YanıtlaSil
  4. Devletsah yazmış, damla sakızı da kullanılabiliyormuş, yukarıya da ekledim. Bizde de hep reçeli bulunmaz, bunu öğrendiğim iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu şekliyle deneyebilirim inşaAllah. Sevindim şimdi =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder