Tarifi Devletşah'tan aldım. Çok beğendik, kendisine teşekkür ederim.
Malzemeler
2 fincan süt (diğer malzemeleri hesaba katıp biraz az koyuyoruz)
1,5 yemek kaşığı toz şeker (2 kaşık bence biraz tatlı oldu)
1 yemek kaşığı nişasta (silmeden biraz fazla, klasik kaşık ölçüsü)
1 yemek kaşığı sakız reçeli
Yapılışı
Hepsini karıştırarak pişiriyoruz, çok kısa sürede servise hazır oluyor. Sakız macunu yoksa bir parça damla sakızı da kullanılabilir.
Sakız reçeli ne :)
YanıtlaSilSakız reçeli, şeker, glikoz, su ve sakız yağından imal edilen bir çeşit macun. Bazı şarküterilerde bulmak mümkün. Sakız Adası'nda imal edildiği yazılmış kavanozun üstünde.
YanıtlaSilSakızlı muhallebiyi ve damla sakızını çok severim. Ama sakız reçelini hiç duymamıştım. Muhakkak tadı güzeldir. Ve bu sahlepin kokusu da güzeldir sakız olunca. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de çok severim damla sakızını. İnşallah reçelsiz halini de denemek istiyorum, damla sakızıyla olabiliyorsa yukarıya not düşerim.
YanıtlaSilDevletsah yazmış, damla sakızı da kullanılabiliyormuş, yukarıya da ekledim. Bizde de hep reçeli bulunmaz, bunu öğrendiğim iyi oldu :)
YanıtlaSilBen de bu şekliyle deneyebilirim inşaAllah. Sevindim şimdi =)
YanıtlaSil