Bu ayki yemekname'de var ayva tatlısı. Tarif sakız reçelliydi, ilk başta o şekilde yapmıştım aslında ama kokusu hiç hissedilmiyordu, ben de hemen karanfil ve kabuk tarçın atıp 1 taşım daha kaynattım. Karanfil ve tarçın ikilisi ayvaya çok yakışıyor. Üstündeki çırpılmış krema da eşimin fikri.
Malzemeler
3 ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
8-10 karanfil
1 kabuk tarçın
çırpılmış krema (tercihe bağlı)
Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğranır. Çekirdekleriyle birlikte yayvan bir çelik tencereye alınır, diğer bütün malzemeler de eklenip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilmeye bırakılır. Tarifte 25 dakika yazılıydı, 35 dakika tuttum.
Soğuyunca çırpılmış krema ve hindistan cevizi ile servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder