Tarifi Banu Gökşin'den aldım. Çok pratik, az malzemeli, kıvamı güzel bir kek oldu. Kıvamını pudingteki nişastaya borçlu.
Muzlu puding kullandım, kakaolu veya vanilyalı kek için puding kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Nişasta ve kakao ilavesiyle halledilmeyecek birşey değil.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt veya su (su kullandım)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket puding (muzlu kullandım)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Sırasıyla çırpılıp 170 dereceli fırında pişirilir.
Ve Banu'ya teşekkür edilir :)
Bugunlerde cok tatli yedim. Yine diyete girme zamani...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor. sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Meliha hanım..
YanıtlaSilKekinizin ağızda dağılacağı görüntüsüne yansımış..Ellerinize sağlık
sevgiler
Teşekkür ederim yorumlarınız için :) Keşke buradan ikram etme imkanım olsaydı :(
YanıtlaSil