Tarifi Saliha'dan aldım. Birkaç deneme ve biraz yorumlamadan sonra aşağıdaki hale geldi.
Malzemeler
1 lt. süt
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3/4 su bardağı toz şeker (aslında 1 bardaktı, ben kalorisini azalttım)
1 pk. vanilya
3 muz
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
Muz, vanilya ve kakao dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Piştikten sonra arada bir karıştırılarak ılınması beklenir.
Muzlar dilimlenip püre yapıcıyla ezilir, pudingin içine vanilyayla birlikte eklenip blender tutulur. Kaselere boşaltılır (7 kaseye böldüm) kalan az bir miktara kakao eklenir. Her bir kaseye paylaştırılır.
Soğuyunca servise hazırdır.
Kim demiş evde puding olmaz diye. Çok da güzel olmuş :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilMuz pişince kararır diye düşünürdüm ..:) Harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilwww.rumma.org
Pudinge ılıkken eklememiz kararmasını önlüyormuş.
YanıtlaSililk yorum geldimi anlamadım sayfa kapandı..
YanıtlaSilellerine saglık arkadaşım begenmene sevındım bende sık sık yaptıgım bır tarıf bu:)
sevgıerımle...