Tarifini Handenur'dan aldım, iyi ki yapmışım diyebileceğim bir tarif oldu. Kendisine teşekkür ederim.
Malzemeler
1 paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
su (haşlamak için)
Sos Malzemeleri
300 gr. mantar
zeytinyağı (yarım tatlı kaşığı tereyağı da ekledim)
tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik
1/2 su bardağı süt
1 bardak su (makarnayı haşladığımız su olabilir)
1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
Makarna, tuzlu ve zerdeçallı suda haşlanır. Sürekli kaynatmıyorum, fokurdayınca çelik tencerenin kapağını ve ocağı kapatıyorum ve bu şekilde 16 dakika bekledikten sonra süzüyorum. Bu tarifte 13 dakika beklettim, çünkü iki aşamada pişiriliyor.
Mantarları ince doğranıp limonlu suya atılır. Sonra yağ tencerede kızdırılıp içine mantarlar atılır. Makarnayı kaynatmaya başladığımızda, mantarları da pişirmeye başlamamız lazım ki; aynı anda sıcak olarak buluşacaklar. Mantarlar tencerenin kapağı açık olarak pişirilir, suyu çektirilir. Süt, su, baharatlar eklenir. Kaynayınca kaşar rendesi eklenir. Kaşarlar eridiğinde süzülmüş -fakat sudan geçirilmemiş makarna- sosla birleştirilir, karıştırılır. Kısa sürede suyu çekecektir. Servise hazırdır.
çok tuttum bu tarifi.
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜ YOR SEVGİLER...
YanıtlaSilTeşekkür ederim ikinize de.
YanıtlaSilMeliha hanım deneyip beğenmenize çok sevindim, demek sürekli kaynatmıyorsunuz bu da çok güzel bir yöntemmiş, nasıl olsa su uzun süre yüksek ısısını koruyor değil mi, ben de böyle deneyeceğim inşallah çok aklıma yattı hem enerjiden çok büyük tasarruf olur.
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
Ben de çok teşekkür ederim tekrar :)
YanıtlaSilEvet, çelik ısıyı uzun süre muhafaza ediyor, o soğumadan makarna pişmiş oluyor zaten.
ellerinize sağlık.harika görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilkrema ağır geliyor makarnalarda bize:)tabıı kullanmıyor degılız ama bu tarif çok hosuma gıttı..hee bu arada kremalı makarna tadında nasıl bişi diye merak edince muzlu pudinginide yeni gördüm:( kusura bakma :)arkidişşş:) ellerine sağlık..aslında tarifte tepeleme 5 kaşık olucak ama ben belirtmemişim çünkü ilk yapışımda silme yapınca benımde cıvık olmuştu..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Saliha. Ben hemen tarifteki ölçüyü tepeleme 5 kaşık şeklinde değiştiriyorum :)
YanıtlaSil