Tarifi, Hürriyet Gazetesi'nin verdiği 'Lezzet Dünyası' kitapçığından aldım. Çevremde, blogu duyan herkes bana yemek dergisi ulaştırmaya başladı. Bu dergi de hediye geldi.
Kekin malzemelerini biraz değiştirdim, orijinalinde böğürtlen vardı ve adı da böğürtlenli topkekti tabi ama bizim buzlukta vişne vardı :) Ve de içinde tarçın ilavesi vardı, pek alaka kuramadım, çıkardım onun yerine limon suyu ekledim (vanilya ekleyecektim aslında ama o da bitmiş).
Malzemeler
3 yumurta (küçük köy yumurtaları vardı, 4 tane kullandım)
1 su bardağı toz şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
vişne taneleri
Yapılışı
Bilindiği sırayla çırpılıp kapsüllere paylaştırılır. Üstlerine 1'er vişne yerleştirilir.
Bu ölçü ile 21 adet çıktı. Dergide 7-8 adet yazıyordu, büyük kalıp kullanınca üstüne de 3 böğürtlen koymuşlar.
kapkekleri çok severim,hem servisi hem yemesi kolay,vişneler yakışmış ellerine sağlık.slmlar
YanıtlaSilBir müddettir uğrayamamıştım. Topkekler çok güzel görünüyor. Vişneli keki severim. Elinize sağlık. Bu arada ıspanak ve sebze çorbası da güzeldi. (urfatutkunu.blogcu.com)
YanıtlaSilorta kısımdan göz kırpıyor vişneler:9
YanıtlaSil