Malzemeler
1 kereviz
1 patates
1 havuç
1 soğan
ıspanak sapları (olmasa da olur, kişten artmıştı)
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
bir tatlı kaşığı tuz
karabiber, nane
Yapılışı
1 lt. suda sebzeler pişirilir ve blender ile homojenize edilir.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağ karışımı koyulup un kavrulur. Üstüne soğuk et suyu eklenir, topaklanmaması için karıştırılır. Pişmiş olan sebze karışımı eklenir, limon sıkılır. Bu aşamada, çorbanın kıvamına göre gerektiği kadar su ilave edilir. Süt, tuz ve baharatlar ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, servise hazırdır.
ellerinize sağlık.
YanıtlaSil