Brokoli Çorbası


Geçen sene bir iftar sofrasında içtikten sonra uygulamaya koymam 1 yılı aşmış. Bu tarif Devletşah ve Selin Çağlayan'ın tariflerinin bir sentezi oldu ama Devletşah'ınkine daha çok benziyor. İkisine de teşekkür ediyorum, çok beğendik.
Malzemeler
küçük bir brokoli (560 gr.dı)
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 soğan
bir tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 limon suyu
Yapılışı
Brokoli buharda pişirilir (veya haşlanır). Tencereye zeytinyağı ve tereyağ karışımı koyulup yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşmeden un eklenip biraz daha kavrulur. Üstüne suyun bir kısmı, et suyu ve brokoliler eklenir. Pişmeye devam ederken blender tutularak homojen bir hale getirilir. Çorbanın kıvamına göre, suyun geri kalanı bu aşamada gerektiği kadar ilave edilir. Süt, tuz ve baharatlar ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, servise hazırdır.

Yorumlar

  1. benımde sık sık yaptıgım ve yedıgımız bır corba,sayfamdada yayımlamıstım,ellerine saglık bademimm:))...

    YanıtlaSil
  2. AŞURE GÜNÜNÜZ MÜBAREK OLSUN.SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  3. Sizin de mübarek olsun, sağolun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder