Beşamel Soslu Karnabahar

Tarifi Sibel'in Kahvesi'nden aldım. Herkes biliyordur diye düşünmüş ama ben ilk defa yapıyorum. Tarif için kendisine teşekkür ederim.


Bu arada; yıllardır 'karnıbahar' diyordum, doğrusunu az önce TDK'dan öğrendim, kendimi esefle kınadım bunu atladığım için:) 'Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır' sözüyle kendime teselli veriyorum. Aslında sanki karnıbahar daha mantıklı gibiydi ama neyse...


Aşağıdaki ölçülerle 4 porsiyon çıkıyor.

Malzemeler

1 küçük karnabahar
haşlamak için su
tuz

Beşamel Sos İçin

1,5 yemek kaşığı tereyağ (zeytinyağıyla karışık kullandım)
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 su bardağı süt
tuz

kaşar rendesi

Yapılışı

Karnabahar çiçeklerine ayrılıp kaynar suda tuz ilavesiyle haşlanır. Tarifte 8-9 dakika olarak yazıyordu, ben saate bakmayı unutmuşum, zaten çatalla kontrol ediyoruz nasıl olsa. Haşlanan sebze süzülüp küçük kare borcama alınır.

Beşamel sos, yağda un kavrulup süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Tuz eklenir ve sebzelerin üzerine kaşıkla dökülür. Kaşar rendesi serpilip 200 dereceli fırına verilir. Üstü pembeleşene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. süper görünüyor.karnıbaharın herşeyini severim ama evde hi denemedim bunu.deneme listesine eklendi.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
    http://birseninmutfagi.com
    Ve
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
    Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
    16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
    1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
    Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

    SİTEMDEKİ BANNER KODUMUZUDA SİTENE EKLERSEN SEVİNİRİM…

    YanıtlaSil

Yorum Gönder