Yine annemden bir tarif, ben hiç yapmadım şu ana kadar. Su ölçüsünü göz kararı vermişti ama ben internetteki diğer tarifleri harmanlayıp kendime göre formülize ettim.
Malzemeler
1 kg. ayva (4 ayvaydı)
1 kg. toz şeker
4 su bardağı su
5-6 karanfil (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı limon tuzu (ya da yarım limon suyu)
Yapılışı
Toz şeker ve su kaynatılır. Su miktarı anneme göre şu şekildeydi: Tencereye toz şeker dağ gibi dökülür, su kenarından verilir; dağın üstüne çıkana kadar.
Bu şerbete doğranmış ayvalar eklenip, karanfil ilavesiyle beraber pişirilir. Annem, reçelin rengi turuncu olana kadar kaynatıyor. Altını kapatmadan önce limon tuzu eklenir.
ellerine sağlık medura afiyetle yiyin inşAllah..su ölçüsünü ben şekerin yarısı olarak ayarlıyorum..
YanıtlaSiltarif defterine ne olduğundan haberin var mı canım?
reçel çok güzel görünüyor meliha...ellerinize sağlık.güzel bir hafta sonu diliyorum...sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşlar.
YanıtlaSilTarif defteri bana en sık sorulan soru, maalesef ne olduğunu ve ne olacağını bilmiyorum. açılmasını bekliyorum ümitle :)