Tarifi birtutamlezzet'ten alıp biraz değiştirdim. Kendisine teşekkür ederim.
Malzemeler
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu (un, pirinç unu ve nişastanın toplamı 3/4 su bardağı kadar oldu)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
çok az damla sakızı
Çilek Sosu
2 su bardağı çilek püresi (1/2 kg çilekten hazırlanmış)
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1/4 su bardağı nişasta (1,5 yemek kaşığı)
Yapılışı
Yapılışı
Vanilya dışındaki malzemeler çırpılarak pişirilir, ocak söndürüldüğünde vanilya ilave edilir. Borcam tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır.
Çilek sosu için malzemeler tencereye alınıp bir taşım kaynatılır. Muhallebinin üstüne yayılır. Buzdolabında bir gün dinlendirildikten sonra servis yapılır.
http://porselendemlik.blogcu.com/
YanıtlaSilhttp://gelibolu17.blogspot.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan
48.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
16 KASIM 2009 - 7 ARALIK 2009
TARİHLERİ ARASINDA
http://elzemhobby.blogspot.com/
YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
Bu tarif sizin olsun o zaman :)
YanıtlaSilİlginize teşekkür ederim.
ya nasıl güzel bir görüntüdür bu. ellerine sağlık
YanıtlaSilsana da ikram edip afiyet olsun demek isterdim :)
YanıtlaSilteşşekkürlerimi bırakıyorum arkadaşım ellerinize sağlık olsun tekrar beklerim başka taiflerinizle birlikte.kalın sağlıcakla.
YanıtlaSil