Pekmezli Kek


Tarif, yine forumdan ve Nurtenim adlı üyeye ait. Tadı, kokusu güzel, aynı bu haliyle de kabul görür fakat kıvamı üstünde biraz çalışmak lazım bence. Yumuşaklığı güzel ama çabuk dağılıyor. Yağ miktarını yarıya indirip yumurtayı 3'e çıkarırsak daha iyi olabilir, deneyince yazarım.


Malzemeler

2 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı

Bilindiği sıra üzere çırpılarak hazırlanıp yağlanmış kalıba dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Küçük kare borcam kullandım.

Yorumlar

  1. canım ellerine sağlık ben sadece pekmezli denemedim tam bir tahin hastası olduğum için tahin
    pekmezli denedim sıra gelmedi daha bloğa koymaya süper olmuş öpüyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder