Annem muska formu için yufkadan lineer dilimler keserek başlardı. Ortadakiler uzun, yanlara gittikçe kısalan dilimler :( Benim geometrik takıntım olduğundan -meslek hastalığı galiba-, bu yöntem aklıma gelene kadar yapmıyordum. Artık aşağıda görüldüğü şekilde kesiyorum. Biraz daha büyük oluyor muskalar ama olsun.
Malzemeler
yufka
peynir
maydanoz
yumurta akı
sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı
Tarifinde anlatılacak bir şey de yok aslında. Herkes bilir. Son katladığımız yeri yumurta akına batırıp yapıştırıyoruz ki, kızartırken açılmasın.
Ellerine sağlık Meduracığım.Bence böyle daha estetik ve doyurucu.Sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel canım.eline sağlık..
YanıtlaSilaslında birde küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum illede dene derim.muskaları sardıktan sonra çırpılmış yumurtaya bula sonrada galeta ununa ve yine kızart.süper oluyor...süper...
İnşallah en kısa zamanda denerim, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilAy vallahi bu bir bulus.Bende sirf hepsi ayni olamayacagi icin hic muska böregi yapmam.Fatma
YanıtlaSilZiyaretin için çok teşekkür ederim her zaman beklerim. Senin iri muskalar hepimizi nazardan büyüden korur:))Ellerine sağlık
YanıtlaSilözlem allah mustakını emi:)nazardan korurmus hay allahım ya:)
YanıtlaSilmeduracım yontemı denyecegım muhakkak..ellerıne saglık...