Muska Börek






Annem muska formu için yufkadan lineer dilimler keserek başlardı. Ortadakiler uzun, yanlara gittikçe kısalan dilimler :( Benim geometrik takıntım olduğundan -meslek hastalığı galiba-, bu yöntem aklıma gelene kadar yapmıyordum. Artık aşağıda görüldüğü şekilde kesiyorum. Biraz daha büyük oluyor muskalar ama olsun.


Malzemeler

yufka
peynir
maydanoz
yumurta akı
sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı

Tarifinde anlatılacak bir şey de yok aslında. Herkes bilir. Son katladığımız yeri yumurta akına batırıp yapıştırıyoruz ki, kızartırken açılmasın.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Meduracığım.Bence böyle daha estetik ve doyurucu.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel canım.eline sağlık..
    aslında birde küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum illede dene derim.muskaları sardıktan sonra çırpılmış yumurtaya bula sonrada galeta ununa ve yine kızart.süper oluyor...süper...

    YanıtlaSil
  3. İnşallah en kısa zamanda denerim, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Ay vallahi bu bir bulus.Bende sirf hepsi ayni olamayacagi icin hic muska böregi yapmam.Fatma

    YanıtlaSil
  5. Ziyaretin için çok teşekkür ederim her zaman beklerim. Senin iri muskalar hepimizi nazardan büyüden korur:))Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. özlem allah mustakını emi:)nazardan korurmus hay allahım ya:)
    meduracım yontemı denyecegım muhakkak..ellerıne saglık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder