Malzemeler
1 lt. süt
7 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
küçük bir parça damla sakızı
50 gr. tereyağ
Yapılışı
Tereyağ dışındaki malzemeler muhallebi kıvamını alıp, içinde damla sakızı eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirilir. İçine tereyağ ilave edilir, karıştırarak eritilir ve dikdörtgen borcam tepsiye dökülüp buzdolabında dinlendirilir.
Ellerine sağlık Meduracığım.Ben çok severim irmik tatlısını.Sevgiler...
YanıtlaSilİrmik tatlısını çok severim ve çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAntalya'dan sevgiler :))
çok güzel görünüyor.ben de denemek istiyoum hiç yapmadım daha önce irmik tatlısı.
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum.sevgilerimle....
YanıtlaSilTeşekkürler Yeşim abla, ben de hayırlı Ramazan'lar ve bu İzmir sıcağında kolaylıklar diliyorum hepimize.
YanıtlaSil