Bu tarifi, sevgili dostumuz Ender Aydın'a ithaf ediyorum. Buna kendi aramızda mineral sıvalı kek de diyoruz.
3 yumurta
1 su badağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
portakal/limon kabuğu rendesi
Yapılışı
170 derecede pişirilir. Kek kalıbında yaptığımda yarısı kalıpta kaldığı için artık tepside yapıyorum.
170 derecede pişirilir. Kek kalıbında yaptığımda yarısı kalıpta kaldığı için artık tepside yapıyorum.
Çok teşekkür ederim, pek bi makbule geçti; hem tarifi hem kendisi... ;)
YanıtlaSilEllerin dert görmesin; hem buraya yazan, hem de bu keki yapan... :)
Rica ederim, afiyet olsun :)
YanıtlaSil