Çilekli Tart



Tart hamuru yerine pandispanya ile yapılan, pasta havasında, hafif bir tatlı oldu. İlk denememde forumdan esinlenmiştim, ned isimli üyenin tarifiydi. Sonra kremayı tiramisu kremasına göre biraz değiştirdim. İki tarifi sentezleyip yorumlayınca ortaya böyle birşey çıktı.


Malzemeler

Pandispanya

2,5 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu

Krema

1/2 lt. süt
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı toz şeker
1/2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt (veya 1/2 paket labne peyniri)

Süsleme İçin

çilek
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme değil)
1 çay bardağı su
(veya tart jöle)

Yapılışı

Yarım yumurtayı elde etmek için öncelikle 1 yumurta çırpılıp ikiye ayrılır. Pandispanya bilindiği sırayla çırpılıp 170 derecede pişirilir.

Krema için; vanilya ve yoğurt dışındaki malzemeler sürekli çırpılarak pişirilir. Kaynayınca, içine vanilya ilave edilir ve çırpma teli yardımıyla ılınması sağlandıktan sonra yoğurt eklenir. (Araştırmalarıma göre yoğurt, labne peynirinin ekonomik alternatifi olabiliyor, bence tiramisuda da kullanılabilir.)

Ters çevrilmiş tartın ortasındaki boşluğa krema dökülüp üzeri çilekle süslenir.

Tart jölesi veya nişastalı pelte hazırlanır, ılınınca fırça yardımıyla meyvelerin üstüne sürülür. (Tart jöle yerine nişastalı karışım hazırlamayı Pastacı Burcu'dan öğrendim, fakat tart jölenin daha randımanlı olduğunu da belirtmek isterim.)

Yorumlar

  1. Enfes olmuş.Ben normalde tart hamurunu çok sevmiyorum.Ama bunu ilk fırsatta denemek için not aldım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. melihacım eline yüreğine sağlık çok güzel görünüyor.çok öptüm canım karşıyakaya sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, ikinize de sevgiler. Aydın'a ve İzmir'e ;)

    YanıtlaSil
  4. melihacım,2,5 yumurta nasıl olacak canım,bır yanlıslık olabılırmı acaba?

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlısın :)
    Yapılışında anlatmıştım, çırpıp yarısını krema için de ayırıyorum.
    Ama 2 yumurtayla da yapılabilir, unu, şekeri de biraz azaltılabilir % 20 oranında. Çünkü zaten kalıp ağzına kadar doluyor kabarınca, hatta ilk denememde taşmıştı, -3 yumurta ile yapmıştım- sonra deneme yanılma ile bu ölçüde karar kıldım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder