Çoğu tarifte olduğu gibi yine forumdan esinlendim. Hatta fırında ilk bütün tavuk pişirmem de forumdan aldığım cesaretle olmuştu. Sebzeli tavuk başlığından çok faydalandım.
Malzemeler
tavuk göğsü
mantar
havuç / biber (tercihe bağlı)
kaşar
tuz, karabiber, vs (tercihe bağlı, ben koymadım)
Yapılışı
Tavuk etleri ya dövülür (tavukçunun bu işi yapması daha kolay olur) ya da enine kesilir.
Mantar ve havuç yemeklik doğranıp sotelenir, tuz, baharat eklenir ve tavuklara paylaştırılır. Kaşar peyniri serpilir.
Kürdan yardımıyla kapatılır.
Üstüne limon, mayonez veya krema sürülebilir. 200 dereceli fırında, poşet içinde veya tepside açık olarak pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder