
Malzemeler
20 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 dal taze soğan
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı pul biber
tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane
Yapılışı
Patlıcanlar 10-15 dakika haşlanır. İçi hazırlanıp doldurulur. Kısık ateşte 60-70 dakika pişirilir.
ellerine sağlık melihacım nefis görünüyor.üstelik bulgur harika bir lezzet katıyor...bu iç harcı ile yaprak sarıyorum.üzerine serviste sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ekliyorum.o da harika oluyor. tavsiye ederim. çok öptüm. hayırlı akşamlar...
YanıtlaSilYapraklar çıkınca denerim inşallah Yeşim Abla.
YanıtlaSilmmm annem yapmıstı gecen hafta enfes olmustu..ellerıne saglık canım....canım cektı ya:(
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Bayılırım kuru patlıcan dolmasına.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık medura..kurutuğum patlıcanlardan ben de yapayım hala duruyorlar kilerde senesi geldi neredeyse..
YanıtlaSilmedura kelime doğrulamyı kaldırman mümkün mü acaba?
YanıtlaSilmümkün de, spam'i önlediği için eşim koymayı uygun gördü.
YanıtlaSileline sağlık meliha hanımcığım ben kuru dolmaları etli yapıyorum bir arkadaşım zeytinyağlıda güzel oluyor dedi denemek istiyordum tarifin iyi oldu.
YanıtlaSil