
Tarif, tarifdefterinden yelda'ya ait.
Malzemeler
3 yumurta
1 bardak + 1/4 bardak toz şeker
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 küçük kabak rendesi
2 su bardağı un
1 küçük kase iri dövülmüş ceviz
üstü için pudra şekeri
1 küçük kase iri dövülmüş ceviz
üstü için pudra şekeri
Yapılışı
170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir. Üstüne pudra şekeri serpilir.
medura tadı nasıldı kekin?bir an hayal edemedim ıslak bir kek mi oluyor acaba?yarın misafirlerime yapacağım pastaya acaba bu keki mi kullansam dedim ama..bir de bardak 200 mllik mi?
YanıtlaSilTadı güzel, kabağın tadı, kokusu hissedilmiyor. Kabağın ıslaklığı hissediliyor, elmalı gibi mesela. Tarçınlı ve cevizli kek tadında biraz ıslak bir kek oluyor.
YanıtlaSilEvet, bardaklar da klasik 200 ml.lik bardak büyüklüğündeydi.
Çok ilginç bir kek. Ispanaklıyı biliyorum ama kabaklı çok değişik. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
Rica ederim, sitenizde gezmek gerçekten çok eğlenceli oldu :)
YanıtlaSilGayet güzel ve hafif bir kek. İçindeki kabaklar antep fıstığını andırıyor.
YanıtlaSilNOT: Bilenler bilir de, bir hatırlatma yapayım. Bu tür pudra şekerli şeyleri buzdolabına koyunca pudra şeker kendinden geçiyor ve bütün süs kayboluyor, aklınızda olsun.
Tadını çok merak ettim ,balkabağıyla denemiştim...ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler