Malzemeler
250 gr az yağlı beyaz peynir
1 demet maydanoz
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 şişe (40 cl) maden suyu (veya 1 şişe maden suyu + 1 çay bardağı süt)
2 yumurta
Yapılışı
1 yufka bütün olarak ve kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye (büyük kare borcam) serilir. İkinci yufka ikiye bölünür, her bir parça kırıştırılarak tepsiye eşit şekilde serilir. Üçüncü yufka da ikiye bölünür. Bu defa sadece bir yarısı tepsiye serilir. Peynirli ve maydanozlu için tamamı tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayılır. Üçüncü yufkanın kalan yarısı peynirli için üzerine kırışık olarak serilir. Son yufkanın kenar kısımları genişçe koparılıp orta kısmı tepsi ölçülerinde bütün olarak bırakılır. Koparılan kenarlar parça parça tepsiye yayılır. Tepsinin en altına serilen ve dışına sarkan yufka iç tarafa çevirip katlanır. Tepsi ölçülerinde kesilen yufka tepsiye serilir. Kenarına taşan kısımlar böreğin altına sıkıştırılır. Börek kuru halde iken dilimlenir.
Sıvı yağ, maden suyu ve yumurtadan oluşan harç, bir tel yardımıyla çırpılır. Karışım, kesilmiş yufkaların üzerine gezdirilir. 1 saat oda sıcaklığında bekletilir. Önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirilir.
Daha büyük dikdörtgen borcam için 5 yufka kullanılır.
Yorumlar
Yorum Gönder