Malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı
Unun tamamı koyulmadan hamur ikiye ayrılır ve yarısına kakao eklenir, sonra her iki parça hamur da un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Merdaneyle dikdörtgen şeklinde ayrı ayrı açılıp üstüste koyulur, rulo yapılır ve buzlukta 20 dakika dinlenmeye bırakılır. 6-8 mm kalınlığında dilimlenir ve 175 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Not: Tarifi buradan aldım.
ellerine sağlık ablacım harika olmuş
YanıtlaSilhele tereyağı ayrı bir lezzet katmış :)
Afiyet olsun Hale'cim.
YanıtlaSil