Malzemeler
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı (ya da reçeli)
Yapılışı
Ceviz büyüklüğünde toplar koparıp şekil verilir, ortaları parmakla çukurlaştırılıp önce yumurta akına sonra fındık kırığına bulanır, 175-180 derecede pişirilir, çıkınca oklavayla ortasındaki çukurlar belirginleştirilir (veya pişmesi tamamlanmadan önce). Soğuduktan sonra ortasına marmelat dökülür.
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı (ya da reçeli)
Yapılışı
Ceviz büyüklüğünde toplar koparıp şekil verilir, ortaları parmakla çukurlaştırılıp önce yumurta akına sonra fındık kırığına bulanır, 175-180 derecede pişirilir, çıkınca oklavayla ortasındaki çukurlar belirginleştirilir (veya pişmesi tamamlanmadan önce). Soğuduktan sonra ortasına marmelat dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder