
Malzemeler
3 yufka
sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karışımı
beyaz peynir
maydanoz
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Bir yufka masaya serilir, üzerine yağ sürülür, diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır. Sigara böreği şeklinde parçalara bölünür (tercihen 12 dilim), hazırlanan içten koyulup sarılır. Su dolu bir kabın içine sarılan börekler batırılıp çıkartılıp kevgirde suyu süzdürülür ve yağlanmış tepsiye dizilip buzlukta veya buzdolabında dinlendirilmeye bırakılır.
Buzdolabında 45 dakika dinlenmesi yeterli, derin dondurucuya giriyorsa 3-4 saat beklemeli ki donsun, tabi günlerce de durmasında mahzur yok. Veya dolaba girmeden, hiç bekletmeden de pişirilebilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir ve 180 derecede ısıtılan fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder