Muhallebiyi ve vişne sosunu ayrı ayrı pişirecek zamanımız yoksa ikisini birarada pişirmek de mümkün.
Malzemeler
1 lt. süt
2 yemek kaşığı nişasta (40 gr.)
1 yemek kaşığı un (20 gr.)
1 yemek kaşığı pirinç unu (20 gr.)
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
damla sakızı
1 su bardağı vişne
Yapılışı
Vişne dışında diğer malzemeler ocağa alınıp çırpma teli yardımıyla pişirilir. Pişen muhallebinin içine vişne atılıp karıştırılır. Kaselere veya tepsiye boşaltılır. Daha renkli bir sunum için marmelat veya reçelle süslenebilir.
Neden olmasin. Muhallebi tatli bir renk almis olmali. Ellerine saglik.
YanıtlaSilah vişne!
YanıtlaSilbu sene vişneye hasret oldum yahu..hele böyle görünce daha bir istedi canım..ellerinize sağlık..
Nesrin Hanım, teşekkür ederim.
YanıtlaSilMutfak havlusu; keşke ikram edebilseydim... Gelecek sene buzluğa sağlam bir stok yaparsınız inşallah:)
selamlar arkadaşım.enfes görünüyor gerçekten.sevgiler gönderiyorum ve mutlu bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilvişneyi tatlılara çok yakıştırırım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
YanıtlaSil