Vişneli Muhallebi

Muhallebiyi ve vişne sosunu ayrı ayrı pişirecek zamanımız yoksa ikisini birarada pişirmek de mümkün. 

Malzemeler

1 lt. süt
2 yemek kaşığı nişasta (40 gr.)
1 yemek kaşığı un (20 gr.)
1 yemek kaşığı pirinç unu (20 gr.)
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
damla sakızı
1 su bardağı vişne

Yapılışı

Vişne dışında diğer malzemeler ocağa alınıp çırpma teli yardımıyla pişirilir. Pişen muhallebinin içine vişne atılıp karıştırılır. Kaselere veya tepsiye boşaltılır. Daha renkli bir sunum için marmelat veya reçelle süslenebilir.

Yorumlar

  1. Neden olmasin. Muhallebi tatli bir renk almis olmali. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. ah vişne!
    bu sene vişneye hasret oldum yahu..hele böyle görünce daha bir istedi canım..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Nesrin Hanım, teşekkür ederim.

    Mutfak havlusu; keşke ikram edebilseydim... Gelecek sene buzluğa sağlam bir stok yaparsınız inşallah:)

    YanıtlaSil
  4. selamlar arkadaşım.enfes görünüyor gerçekten.sevgiler gönderiyorum ve mutlu bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. vişneyi tatlılara çok yakıştırırım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder