Peynirli Kabak Sandal


Yapımı kolay, hafif bir yemek. Lezzetli de aynı zamanda.


Malzemeler

2 kabak
kaşar, tulum ve beyaz peynir
1/2 demet dereotu
karabiber, pul biber
1 yumurta
çok az zeytinyağı

Yapılışı

Kabaklar uzunlamasına kesilip içi oyulur. Kaynar suya bırakılıp 10 dakika haşlanır, kapağı kapatmadan kontrollü olarak haşladım; tam pişmiş olmaması lazım fırına da gireceği için. Kabakların oyulan içi bıçakla daha küçük parçalara bölünür, göz kararı peynir eklenir. Tulum da olması şart değil, tariflerde beyaz ve kaşar karışımı yazılmış çoğunlukla ama lezzet vermesi için kullandım. Sonra kabaklar borcama alınıp içleri doldurulur. 180 dereceli fırında alt-üst ayarda 2. seviyede 40-45 dakika pişirilir, kızarması bu kadar uzun sürdü.

Tarifte 1 yumurta var ama yaparken 2 koymuştum; fazlası aktı ve eriyen peynirle birlikte tepsinin zemininde yorgan gibi kabardı :)

Yorumlar

Yorum Gönder