Şekerpare


Portakalağacı'na bu güzel tarif için çok teşekkür ederim. Bu haliyle mükemmel oluyor ama yine de limon / portakal kabuğu rendesi ilavesiyle daha güzel olabileceğini düşünüyorum, deneyince yazarım inşallah.


Hamur Malzemeleri

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (akının çok azını ayırdım)
2 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 su bardağı -civarı- un (1 dolu kaşık daha ekledim)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

fındık

Şerbet Malzemeleri

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı

Önce şerbet hazırlanır. 5 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir, bir taşım daha kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.

Yumurta akının çok azı fındıkları yapıştırmak için ayrılır. Malzemelerle kurabiye kıvamında bir hamur tutulur (ele yapışmayan, fazla sert olmayan). 

Fırında 3D pişirme ayarında, 180 derecede ve 3. seviyede pembeleşene kadar pişirilir. Yaklaşık 25 dakika sürüyor pişmesi. 

Fırından çıktıktan sonra 2-3 dakika bekletilip ılık şerbet gezdirilir ve üstüne tepsi kapatılır.

Bu ölçüyle 24 adet çıktı.

Yorumlar

Yorum Gönder