Lokum Kek - 2 (Lamington)


Sıvı yağlı versiyonunu denedim bu sefer. Çok sevdiğimiz bir tarif.
Kek Malzemeleri

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı koyu ayran (süt de olabilir sanırım)
4/5 su bardağı sıvı yağ 
1 limon kabuğu rendesi (veya portakal)
2,5 su bardağı un
0,5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu

Sos Malzemeleri

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker 
50 gr kakao
10 gr un
50 gr tereyağ 

2 su bardağı hindistan cevizi (ölçmedim aslında)

Yapılışı

Yumurtayla şekerden başlayarak sırasıyla çırpılır. Dikdörtgen alüminyum tepside 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 38 dakika pişirilir (kürdan testi yapılır). Fırının 2. seviyesinde, alt-üst ayarında.

Sos malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımıyla pişirilir. Bir taşım kaynadığında ocak söndürülür, tereyağ eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılarak kabuk bağlamadan soğuması sağlanır.

Kek ılındığında dilimlenip kaşık yardımıyla önce sosa sonra hindistan cevizine bulanır. İki kaşık sosun içinde, iki kaşık hindistan cevizinin içinde olmalı, parmakla tutulursa izi kalıyor, kaşığın da izi kalabiliyor ama en kolayı bu. Servis anına kadar buzdolabında muhafaza edilebilir, hemen de servis edilebilir,  dinlenmesine gerek yok.

30 dilim çıktı, sostan çok az arttı.


Yorumlar