Tarifi gülaymutfakta'dan aldım. Nane yerine karabiber kullandım, gerisi aynı. Ve de çok beğendik :) Şimdi düşünüyorum da kekik de yakışırdı, yaparken koymak aklıma gelmedi ama aşağıya yazıyorum. Bundan sonrakilerde inşallah...
Malzemeler
200 gr. tereyağ
2 yumurta (1'inin sarısı üstüne sürülür)
1/2 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karabiber (aslında göz kararı öğüttüm)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (tam buğday kullandım)
Yapılışı
Yumuşak bir hamur yoğrulup tezgahta merdaneyle açılır. (Unlayarak açtım) Kalıpla veya bıçakla kesilip tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. 180 dereceli fırında yumurta sarıları pembeleşene kadar pişirilir. Hamurun rengi koyu olduğu için pişip pişmediğini anlamak biraz daha dikkat istiyor bence, yanmasından korktum.
Yaklaşık 2,5 mini fırın tepsisi kadar çıktı.
ellerine sağlık canım
YanıtlaSil:)
ben çok severim, mahlep ve baharat çok yakışır
:)
ellerine sağlık uzun zamandır yapmamıştım bende mi yapsam ne
YanıtlaSilSalça koyunca rengi ne güzel olmuş ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilUzanıp almak vardı birkaç tane..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Salçalı yapmak hiç aklıma gelmezdi, çok güzel gözüküyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
elinize sağlık aldım güzel tarifi teşekkürler:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim bu kurabiyeyi
YanıtlaSilpaylaşımların bol bol olsun inşallahh;))
inşallah :)
Silben notumu aldım, yrn sabaha yapmayı düşünüyorum ama üşenme ihtimalim de var. ama kendime en fazla bi hafta veriyorum dayanamaz yaparım :D
YanıtlaSilyap bakalım tatlı kız Ayşegül :)
Silne tesadüf ki bende dün gördüm blogunuzu yorumunuz için teşekkü ederim :)
YanıtlaSilne guzel; gorunuyo
YanıtlaSil