Fırında Karnabahar Kızartması

Tarifi Keyf-i Mutfak'tan aldım.


Malzemeler

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (silme)
2/3 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber

sarımsaklı yoğurt
tereyağ + zeytinyağı karışımı
toz kırmızı biber
pul biber

Yapılışı

Karnabahar çiçeklerine ayrılıp buharda pişirilir (veya haşlanır). Fırında da belli bir süre pişeceği için çok yumuşayıncaya kadar pişirmedim.

Yumurta, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan harca bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 190 - 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Servis için üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir ve pul biber serpilir.

Yorumlar

  1. beğenmenize çok sevindim..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok leziz görünüyor. Sabah saatlerinde olmamıza rağmen canım çekti:) Şu an olsa yerdim herhalde. Zaten sarımsaklı yoğurtlu tarifleri hep sevmişimdir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ben karnabahar kızartmasını çok severim bildiğiniz gibi değil :) ama son zamanlarda çok yağ çektiği için kızartmayıp haşlayıp yoğurtla salatasını yapmayı tercih ediyordum, fırında denemek hiç aklıma gelmemiş nedense? dolapta yine karnabahar var, yarına nasıl yapsam diye düşünüyordum bu tarifi deneyeyim en iyisi.


    egzama ile ilgili soru sormuştunuz Meliha abla, sınav döneminde kafamı toplayıp yazamamıştım şimdi ekleyebildim blogumdan bakarsınız, inşallah faydalı olur..

    ellerinize sağlık tekrar, hoşçakalın..:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, hemen bakıyorum inşalah canım.

    Haşlanmış karnıbaharı da çok severim sarımsaklı yoğurtlu, hafif oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Kakaolu topkek tarifinizi ekledim. Çok teşekkürler bu güzel tarifler için :)

    YanıtlaSil
  6. mmm bende gecen sene cok yapmıstım bu sene pek yapmadım:D haslayıp uzerıne yogurt tamamdır::):):):)):)ellerıne saglık...

    YanıtlaSil
  7. Bugün yaptım bu yemeği ve az önce tadına baktım gerçekten nefisti, evdeki herkes de çok beğendi :)
    ben galeta unu olmayınca yerine ne koyabilirim diye düşünürken mısır unu geldi aklıma ondan koydum, rengi daha sarı oldu tadı ise yağda kızarmış şeklinden farksızdı. Çok teşekkürler bu güzel fikrin ulaşmasını sağladığınız için :)

    YanıtlaSil
  8. Rica ederim tatlım. Asıl ben çok memnun oldum, damağınızda bir tat kalmasına vesile olduğum için.

    YanıtlaSil
  9. Karnabahar kızartması annemin yaptığı bir tarif.Çok nefis oluyor biliyorum.Elinize sağlık.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  10. merhbalr..forumun sessiz izleyicilerinden olarak ve bir türlü toparlayamadığım tariflerimi aynı sizin gibi bir blogda toplamaya karar verdim.fikir için çok teşekkürler meliha hanım..
    bu lezzeti ben de denedim çok güzeldi çok teşekkürler..
    selamlar..
    izleyiciler gadgetiniz görünmüyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür derim Arife Hanım. Şimdi sitenize baktım, hayırlı olsun.
    İzleyicileri ben görebiliyorum sadece, sayfayı doldurmak istemedim.

    YanıtlaSil
  12. Aaa neden daha once aklima gelmediyse!! Yagda kizartmaktansa boyle pisirmek cok daha mantikli. Paylasim icin tesekkurler. Hollandadan selamlar.

    YanıtlaSil
  13. Tarifi aksam yemegine yaptim. Karnibahar sevmeyen ablam bile yedi ve `kendime hayret ettim, ben bu sebzeyi hic sevmez ve yemezdim` dedi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder