Kremalı Mantar Çorbası

Tarifi forumdan tijenaktay vermişti. Daha önce yaptığım şekli de lezzetliydi, bunu da beğendik. Kalabalık bir iftar sofrası için düşündüğüm ve sahura da kalmasını istediğim için, tarifteki unu 1 kaşık, suyu da 2 bardak arttırdım. Aşağıdaki; benim uyguladığım hali oluyor.


Malzemeler


300 gr. mantar
3 kaşık un
1 soğan
1 kaşık tereyağ + 2 kaşık sıvı yağ
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı krema + 1/2 su bardağı süt (kremanın diğer yarısını parfede kullanmıştım da...)

Yapılışı

Mantarlar temizlenip ince doğranır. Bir tavaya alınıp ocağa koyulur. Suyunu salmaya başladıklarında limon suyu ilave edilip yenecek kıvama gelinceye kadar (8-10 dakika) pişirilir. Sonra suyu süzülür. Başka bir tencereye yağ koyulup, çok küçük doğranmış soğan yumuşayıncaya kadar (pembeleşmeyecek) kavrulur. Üzerine un ilave edilir ve beraber de bir miktar kavrulur. Suyunu koyduğumuzda topaklanmaması için soğumaya bırakılır. Ardından 2 bardak soğuk su ilave edilirken sürekli çırpılır. Homojen hale geldiğinde tavuk suyu ve mantarlar da ilave edilir. Kaynamaya başladığında krema + süt ve tuz ilave edilip bir taşım kaynatılır. Biraz dinlenince servise hazırdır.

Daha önce uyguladığım şeklinde ise un kavrulmuyor, bir miktar suda iyice eritiliyor. Kavrulan mantarların üstüne tavuk suyu ilave edilip kaynayınca un + su karışımı ekleniyor, tekrar kaynayınca süt ekleniyor. Yapımı da biraz daha kısa sürüyor :)

Yorumlar

  1. ben soğan koymadan yapıyorum diğer tüm aşamalar aynı. soğanı çorbada pek sevmiyorum ama nasıl oluyor ki birde böyle mi denesem?

    YanıtlaSil
  2. soğanın kokusu biraz katkıda bulunuyor çorbaya ama sevmiyorsan o koku sana ağır gelebilir, bence soğansızı daha hafif. Ya da misafir geldiğinde denersen, sen bir kaseyle kurtulursun ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder