Abant Çorbası




Malzemeler

1 lt'ye yakın su

125 gr kıyma

1 küçük soğan

1 patates

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

sıvı yağ

tuz

tereyağı, kimyon, nane


Yapılışı


Kıyma, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.

O pişerken ayrı bir yerde az miktarda sıvı yağda rendelenmiş soğan çok az kavrulur, ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.

Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırılarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir. Kimyonu 1 çay kaşığı, naneyi 1 dolu tatlı kaşığı kadar kullandım.

Yorumlar

  1. Kaşığıma sürpriz bir şekilde gelen minik köfteciklerin kattığı lezzet yabana atılacak gibi değil. Rende patates çok güzel bir buluş. Belki biraz daha kavrulmalı... Muhteşem, eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder